2021-12-05 09:20:39• hírek • Bede Emőke

A Mikulás és krampuszai még mindig várják a gyerekeket

„A Mikulás és az ügyes manói sok szeretettel várnak mindenkit december 12-ig, minden nap 16:00 - 20:00 óra között, a központi parkban lévő Vasile Lucaciu szobor előtt felállított Mikulás házban” – emlékeztet közösségi oldalán a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ.

A régi főtérre azonban nem csak a Mikulás és krampuszai miatt érdemes kilátogatni, hiszen rajtuk kívül egy hangulatos karácsonyi vásár is várja mindazokat, akik már most szívesen hangolódnának a közelgő ünnepre.


A megyeszékhely önkormányzata az idei évben is egy hangulatos és látványos karácsonyi vásárt álmodott meg. A történelmi belvárosban és az azt körülvevő utcákban ünnepi fényekbe öltöztek az útszéli fák, amit különböző téli és karácsonyi figurák – rénszarvasok, hóemberek - valamint egy fényalagút egészít ki. Nem maradhat el az adventi koszorú sem, illetve szép számban sorakoznak azok a faházikók is, melyek forraltbor- vagy épp mézeskalácsillattal töltik meg a parkot. A vásárt azonban nem csak akkor érdemes felkeresni, ha valaki egy bögre borra vágyik, hanem akkor is, ha már a karácsonyi ajándékok beszerzésén töri a fejét, hiszen megyénk kézművesei hagyományos módon készített, egyedi portékákkal várják a vásárlókat.


Ugyanakkor, mivel az Október 25. tér és a Coposu sétány még mindig felújítás alatt áll, az idei évben nemcsak a központot tölti meg ünnepi légkör, hanem a 16-os lakónegyedbeli, templom előtti Csend park, az UFO park és az Anghel Saligny téri park is karácsonyi díszbe öltözött.


A vásár január 3-án ér véget.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: